Vådrumssikring og vedligeholdelse af badeværelse

De vandskader/fugtskader, der har været i ejerforeningen, skyldes i mange tilfælde utætte brusenicher i badeværelset, da man har haft utætte fuger eller flækkede fliser. Derfor bør man med jævne mellemrum tjekke ens brusenicher i badeværelset.

Revnet fliser kan ikke reddes og er altid utætte

Hele gulvet i et badeværelse er defineret som vådzone. Gulvet bør derfor altid udføres, så det er helt vandtæt. Er gulvet revnet, skal de flækket fliser fjernes og erstattes af nye. Vi anbefaler, man benytter Viby VVS til at skifte fliserne.

Udskiftning af fuger

Er der revner og sprækker i mørtelfugerne, er fugerne med al sandsynlighed utætte og skal udskiftes. Desuden bør du få undersøgt, om der er trængt fugt ned i underlaget, hvis du har mistanke om, at der er sket nedsivning af vand.

Der bruges 2 typer fuger på badeværelset:

De hårde fuger: En hård mørtelfuge anvendes mellem fliserne på gulv og væg og evt. i indad- og udadgående hjørner. Begynder de at skalle af, eller opstår der huller og revner, skal de repareres. Her anbefaler vi man kontakter en fugemand, feks. Viby VVS.

De blød silikonefuge: En blød silikonefuge anvendes i samlingerne i vådrumszonen, fx der hvor gulvet møder væggen, i samlingen mellem 2 vægge i indad- og udadgående hjørner, rundt om døre, vinduer og afløb. Det er bedst at bruge bløde elastiske fuger i alle samlinger på badeværelset, dvs. rundt om toilet, håndvask og badekar samt samlinger mellem flisevægge og gulv, 2 vægge eller i både indadgående og udadgående hjørner. De bløde fuger er fleksible og kan dermed optage bevægelserne, hvis vægge og gulvoverflader arbejder lidt. De hårde fuger vil kunne revne disse steder, da de ikke kan optage bevægelser.

Kontroller jævnligt, om de bløde fuger i vådrumszonen er tætte. Hvis de ikke er tætte, skal de skiftes. Hvis man er til gør-det-selv, kan man selv gøre det. Se video nedenstående video eller kontakt en fugemand, feks. Viby VVS

Vådrummembran

En vådrumsmembran betyder en ekstra sikkerhed. En vådrumsmembran er et gummilag, der udføres i vådrummets vådzone. Vådrumsmembranen udføres umiddelbart under væg eller gulvbelægningen. Vådrumsmembraner benyttes for at hindre fugt/vand i at sive ud i tilstødende bygningsdele. Da Klokkeskovvej 15-17 blev bygget var der ikke lovkrav om vådrumsmembran i badeværelserne og derfor ikke konstrueret med dem.  Der er nogle ejere/tidligere ejere, der har lagt vådrumsmembran i badeværelset, når de har lagt nye fliser i badeværelset.

Når først badeværelset står færdigt, er det ikke muligt at se, om der er en vådrumsmembran bag. Det kan du kun finde ud af ved at pille nogle af fliserne ned.

En vådrumsmembran koster ca 7.000-8.000 kr at få lavet, men kan forhindre, at der ikke opstår skader andre steder i din ejendom eller hos hos underbo / nabo. Ejerforeningen anbefaler, at man får lavet vådrumsmembran i ens badeværelse. Ejerforeningen anbefaler Viby VVS til vådrumssikring.