Denne husorden er sidst opdateret april 2018 og godkendt på generalforsamling 15. maj 2018.
1. Affald
Nedgravede affaldscontainer findes ved indkørslen til Klokkeskovvej 15 overfor børnehaven.
Der er et affaldsindkast til almindelig husholdningsaffald og et til pap og papir.
Det ikke er tilladt at efterlade affald af nogen art andre steder. Det er bl.a. IKKE tilladt at efterlade storskrald nogen steder på området Klokkeskovvej 15-17.
Du kan gratis bestille afhentning af storskrald hos Aarhus kommune, via deres hjemmeside.
Storskrald skal efterlades ved skellet, hvilket er ved hjørnet af græsplænen ved de nedgravede affaldscontainere, tættest på indkørslen til Klokkeskovvej 15.
Hvis det opdages at du har efterladt storskrald, bliver du trukket et gebyr sammen med dit ejerforeningsbidrag. Gebyret fastsættes af bestyrelsen og er p.t. 500 kr. Affald af den ene eller anden art tiltrækker rotter og området fremstår grimt og tiltrækker yderligere affald. Det betragtes som et brud på husordenen.
2. Antenne og parabol
Det er ikke tilladt at opsætte egen antenne eller parabol.
3. Fester / Musik
Afspilning af musik for åbne vinduer og i forbindelse med private fester, skal ske under skyldig hensyntagen til naboerne. På Klokkeskovvej ønsker vi ro og orden, så der vil blive skredet ind ved overdrivelse. Der skal være ro fra 20:00 – 10:00 alle dage.
4. Fællesarealer
Alle beboerne på Klokkeskovvej har et fælles ansvar for ejendommen. Derfor er det den enkelte beboers ansvar og interesse, at der værnes om fællesarealerne og opgange. I tilfælde af misbrug og hærværk, vil den enkelte blive gjort ansvarlig.
5. Vedligeholdelse af terrasser
Ejere med brugsret til terrasser har ansvar for at disse holdes i pæn stand.
6. Fællesinstallationer
Tilkaldelse af håndværker til udbedring af fejl på fællesinstallationer, skal ske gennem administrator eller bestyrelsen. Ved akutte skader, der kræver omgående handling og bestyrelsen ikke kan træffes, kan passende fagfolk tilkaldes direkte, og bestyrelsen informeres efterfølgende. Der må ikke stilles på varme/vand installationer; kontakt bestyrelsen hvis installationerne ikke fungerer korrekt.
7. Forsikring
Der er tegnet ejendomsforsikring for hele bebyggelsen via administrator. Dækningsoversigt kan rekvireres hos administrator.
8. Indvendig vedligeholdelse
Indvendig vedligeholdelse påhviler ejer og omfatter alt der ikke er en del af fællesinstallationerne. Ejerne har ansvaret for med jævne mellemrum at tilse lejlighedens installationer for eksempelvis løbende vandhaner og toiletter, samt tilse fuger på badeværelser. Det pointeres at skader der forvoldes på andres ejendom påhviler ejeren af den lejlighed, der er årsag til skaden.
9. Udvendig vedligeholdelse
Den udvendige vedligeholdelse foranstaltes af ejerforeningen. Konstateres der skader, fejl eller mangler indberettes disse til administrator eller bestyrelsen. Det er ikke tilladt at ændre på facadens udseende.
10. Internet
Ønsker man adgang til internettet via kabelnettet, sker tilmelding direkte hos Yousee. Ønsker man fiber bredbånd er det gennem Waoo. Al tilmelding og administration sker udenom ejerforeningen.
11. Kørsel
Kørsel på flisearealerne er forbudt.
12. Kældre
Det er ikke tilladt at opmagasinere møbler, gamle TV, papkasser og lignende i gangarealerne udenfor pulterrummene. Henstillede umærkede effekter fjernes uden ansvar.
13. Parkeringsplads
Det er kun tilladt at bruge parkeringspladsen mellem ejerforeningen og børnehaven.
14. Radio og TV-stik
Alle ejere betaler via fællesudgifterne til den lille radio/tv pakke hos Yousee. Dette kan ikke fravælges eller opsiges. Det er muligt at tegne tillægspakker hos Yousee. Betaling og administration herfor sker udenom ejerforeningen. Man kan også vælge at få radio/tv gennem Waoo via fiber.
15. Boremaskine
Boremaskine må benyttes i tidsrummet: Hverdage 08:00 – 19:00 og i weekenden 12:00 – 16:00
16. Vaskeri
Poletter til vaskeriet kan købes ved kassen i Rema 1000. Ved fejl på maskinerne kontakt da administrator eller bestyrelsen.
17. Hold af dyr
Generelt er dyrets ejer ansvarlig for:
- At dyret passes på god og forsvarlig vis
- At dyret ikke er til gene for andre beboere
- Skader som dyret måtte lave uanset grunden til hændelsen
Der er forskellige kategorier af dyr…
Hund og kat
Du må som udgangspunkt holde hund og/eller kat.
Du må generelt ikke have kamphunde. Hundeloven skal under alle omstændigheder følges, hvilket bl.a. indebærer, at en hund skal være ansvarsforsikret, være mærket og have halsbånd på og at ejeren skal have den i snor eller under fuld kontrol.
Som hundeejer har du ansvaret for at træne din hund til IKKE at larme eller gø så det er til gene for dine naboer.
Er du ikke i stand til det at træne din hund til IKKE at larme/gø vil det blive betragtet som et brud på husordenen.
Servicedyr
Servicedyr er specialtrænede dyr, der udfører en funktion for en beboer eller gæst i afdelingen. Servicedyr er som udgangspunkt altid tilladt. Det er typisk førerhunde for blinde eller hunde, der er trænet til at hjælpe epileptikere eller psykisk syge. Servicedyr, herunder hunde er stadig underlagt ovennævnte restriktioner beskrevet under afsnittet om hold af hunde.
Husdyr, f.eks. hest, ko, ged, får, gris, brevdue og høne
Husdyr er dyr, der primært holdes i produktionsøjemed. Det er ikke tilladt at holde husdyr.
Mindre kæledyr, f.eks. gnavere, stuefugle og akvariefis
Kæledyr holdes primært for at give ejeren selskab. Det kan f.eks. være undulater, hamstere eller kaniner, der ikke er til produktionsformål. De er tilladt at holde, det gælder dog stadig at de ikke må være til gene for dine naboer.
Hvis du ønsker at anskaffe dig et kæledyr og du er usikker på, om det er tilladt, så kontakt administrator, før du anskaffer dyret.
Særlige dyr, f.eks. slanger, koala, rovdyr, hovdyr, skildpadder, øgler, edderkopper
Der er en lang række særlige eller eksotiske dyr, som er forbudt for private at holde i Danmark. De må naturligvis ikke holdes. Det drejer sig om en lang række slanger, skorpioner, varaner, edderkopper, skildpadder, rovdyr og for alle former for elefanter, sæler m.fl. Du kan se listen over forbudte og tilladte dyr i Bekendtgørelse om forbud om privates hold af særlige dyr.
Lovlige tilladte særlige/eksotiske dyr, er heller ikke tilladt at holde i ejerforeningen. Dette gælder uanset om du selv opfatter dyret som en art kæledyr.
18. Uenigheder / tvister
Uenigheder skal først søges løst i mindelighed mellem de implicerede beboere. Er dette ikke muligt kan bestyrelsen inddrages, ved skriftlig henvendelse til bestyrelse eller administrator. Alle henvendelser skal være forsynet med ejers navn og adresse samt underskrift.
Vi minder dig om, at vi er en ejerforening og ikke et boligselskab. Derfor er der visse ting, som bestyrelsen ikke kan/bør tage sig af. Synes du eksempelvis at din/jeres nabo larmer for meget, er du i din gode ret til at henvende dig til pågældende, eller efterfølgende snakke med eller lægge en seddel til naboen for at forklare situationen. Husk bestyrelsen er ikke ejerforeningens “politi”.
Vi håber altid på, at det gode naboskab løser mere end et brev fra bestyrelsen.
19. Overtrædelser af husorden eller vedtægter
Såfremt ejerforeningens bestyrelse bliver bekendt med overtrædelse af ovenstående husorden eller vedtægter, vil den pågældende ejer af ejerlejligheden straks modtage advarsel herom, og i gentagelsestilfælde vil ejeren af ejerlejligheden (eventuelt lejer) blive påkrævet at fraflytte sin lejlighed, eventuelt ved rettens hjælp. For skader på ejendommen, beplantningen eller foreningens inventar vil den pågældende ejer blive gjort erstatningsansvarlig jf. E/F vedtægter § 16.